Bezig met laden

 

 

Philips levert medische apparatuur Formule 1 Grand Prix van Singapore

De Formule 1 GP in Singapore wordt zondag 22 september 2013 gereden. Het de eerste en tot op heden enige grand prix die 's avonds wordt gehouden.

De medische systemen die Philips zal leveren zijn een digitale mobiele röntgensysteem en echoapparatuur. Met dit röntgensysteem (MobileDiagnost wDR) kunnen bij de patiënt zeer snel beelden worden gemaakt die de arts helpen bij zijn diagnose en de behandeling die nodig is. Dit is belangrijk bij een evenement als de F1 GP, waarbij rekening moet worden gehouden met potentiële traumagevallen. Via een draadloze verbinding kunnen de beelden vervolgens direct worden verstuurd naar het ziekenhuis. Philips levert daarnaast lichtgewicht echoapparatuur (ClearVue 650) die breed inzetbaar is om onderdelen in het lichaam in beeld te brengen.

"De mobiele diagnostische en echoapparatuur van Philips draagt ertoe bij dat het medisch centrum Singapore GP uitstekend is toegerust om in medische noodsituaties de best mogelijke diagnostiek te bieden," zegt dr. Kelvin Chew, Chief Medical Officer bij de Formule 1 Singtel Singapore Grand Prix 2013.

"We zijn zeer enthousiast dat we onze mobiele digitale beeldvormende en ultrasone apparatuur aan het medisch centrum Singapore GP mogen leveren. Het is van essentieel belang dat op een wereldevenement als de Singapore GP de beste medische voorzieningen ter plekke beschikbaar zijn om voorbereid te zijn op elke mogelijke situatie, en voor optimaal klinisch inzicht bij de patiëntenzorg," aldus Suvendra Das, General Manager bij Philips Healthcare Singapore.