Kamerleden: gezondheid moet boven alles bij bedrijven als Tata
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Kamerleden: gezondheid moet boven alles bij bedrijven als Tata

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat grote industriële bedrijven als Tata Steel zich onvoldoende bekommeren om de gezondheid van omwonenden. Dit is de conclusie van een donderdag gepubliceerd rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Regeringspartij D66 wil hierover in debat met de verantwoordelijk staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en verwacht dat een Kamermeerderheid dat ook wil.

"Bedrijven als Tata verschuilen zich liever achter procedures dan dat zij omwonenden beschermen tegen kankerverwekkende stoffen", zegt Kiki Hagen (D66). "Gezondheid boven alles."

"Duidelijke taal, maar verdrietig dat er een zoveelste rapport nodig was", vindt Joris Thijssen van de PvdA. Hij verwacht zo snel mogelijk actie van Heijnen. Eva van Esch van de Partij voor de Dieren wijst ook naar het kabinet als verantwoordelijke: "gezondheid staat bij deze regering niét voorop."

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.