Meneer van Puffelen
Meneer van Puffelen
Meneer van Puffelen
06/10/2023
1 min
0

Wie is meneer van Puffelen? Anoniem je hart luchten!

06/10/2023
1 min
0

Wil je anoniem een persoonlijk zorgverhaal delen op gezondheid.nl? Over een slechte of juiste mooie ervaring in de gezondheidszorg? Of heb je een scherpe mening die je niet durft te publiceren onder je eigen naam? In de rubriek ‘Meneer van Puffelen’ worden die verhalen gepubliceerd.

Waarom meneer van Puffelen?

We krijgen dagelijks te maken met onze gezondheid. We sporten, we eten, we kennen allemaal wel iemand die ziek is of een aandoening heeft en we maken bijna allemaal wat mee in ons leven waardoor we ons ‘psychisch’ niet altijd op-en-top voelen. Burn-out, depressies, overlijden, oververmoeidheid, een moeilijke jeugd en ga zo maar door. Gelukkig zijn wij sterk en komen we overal bovenop. Maar we moeten ook kritisch blijven. Om het nog beter te doen voor ieders gezondheid. Die kritische stem is meneer van Puffelen.

Kritische stem van Meneer van Puffelen

Helaas hebben wij gemerkt dat niet iedereen zich met naam en toenaam hun mening van de daken schreeuwt over gevoelige onderwerpen die te maken hebben met gezondheid. Met gezondheid bedoelen we echt ‘gezondheid’ in de breedste zin van het woord. Er heerst ontevredenheid, maar er is ook een grote drive om het beter te doen. Daarom is meneer van Puffelen in het leven geroepen. Anoniem, maar niet zonder kennis, kunde of zelf iets te hebben meegemaakt. Deel je de mening van meneer van Puffelen niet? Geen nood, want op gezondheid.nl kan je gewoon reageren. Ook anoniem, als je wilt.

Mail je verhaal naar redactie@gezondheid.nl. Wij lezen het door, bekijken of het geschikt is, doen hier en daar wat aanpassingen, checken of je inzending niet traceerbaar is en plaatsen het artikel vervolgens vanuit 'meneer van Puffelen' op gezondheid.nl. Wij zorgen ervoor dat niemand erachter komt van wie het bericht is, dus je bent helemaal veilig.

Waarom is het meneer en niet mevrouw van Puffelen?

Ja, goede vraag. Dat weten we zelf ook niet zo goed. Meneer van Puffelen is een soort uitdrukking, uitgesproken in de volksmond.  Niemand weet waar meneer van Puffelen vandaan komt. We zeggen wel meneer van Puffelen, maar meneer van Puffelen kan net zo goed een vrouw en/of genderneutraal zijn. We hebben gekozen voor deze naam, deze synoniem of speudoniem, omdat het lekker anoniem is.

 Wil jij een inzending doen voor meneer van Puffelen? Dat kan! Mail je artikel naar redactie@gezondheid.nl.

Ook interessant:

Reacties