KWF Kankerbestrijding: nagellakdroger mogelijk onveilig
10 juni 2023 
0 min. leestijd

KWF Kankerbestrijding: nagellakdroger mogelijk onveilig

AMSTERDAM (ANP) - KWF Kankerbestrijding wil dat mensen die nagellakdrogers voor gellak gebruiken, zich bewust zijn van het ultraviolette A-licht dat daar vaak uitkomt. Dat kan mogelijk schadelijk zijn en de kans op huidkanker vergroten, vreest de organisatie. Hoe onveilig de drogers eventueel zijn, moet nog nader worden onderzocht, maar het KWF wil voor de zekerheid toch alvast wijzen op de eventuele risico's.

Dat zegt een woordvoerster na een bericht van RTL Nieuws. Aanleiding is een onderzoek door wetenschappers in het Amerikaanse San Diego, dat in het wetenschappelijke tijdschrift Nature verscheen. Daarin wordt gewezen op de mogelijkheid dat huidkanker kan ontstaan bij langdurig gebruik van de nagellakdrogers en dat er DNA-schade en mutaties in cellen zijn gevonden bij zoogdieren na bestraling met een nagellakdroger.

Het KWF benadrukt echter dat het nog niet duidelijk is bij welke frequentie en duur het gebruik van zo'n apparaat echt riskant wordt.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.