Minderjarigen sloegen weer simpel tabak en vapes in
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Minderjarigen sloegen weer simpel tabak en vapes in

DEN HAAG (ANP) - Minderjarigen kunnen nog steeds te gemakkelijk aan tabak en e-sigaretten ofwel vapes komen, constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opnieuw, nu op basis van inspecties in Den Haag in het afgelopen weekeinde. Hierbij zette de autoriteit 17-jarige testkopers in.

De NVWA controleerde 35 winkels in verschillende delen van de stad (vooral kleine supermarkten en avondwinkels) op de verkoop van vapes en sigaretten aan jongeren beneden de achttien. In 23 ervan werd niet naar een identiteitskaart gevraagd en werden sigaretten en tabak verkocht aan minderjarigen.

Deze winkels gaan op rapport en krijgen een boete.

De NVWA controleert naar aanleiding van meldingen of op plekken waar de risico's op overtredingen het grootst zijn. Ook bij eerdere controles van de NVWA bleek dat jongeren nog simpel aan tabak en vapes kunnen komen. Winkeliers, gebruikers en hun omgeving (zoals ouders en scholen) moeten zich ook bewust zijn van de gevaren van het gebruik van dit soort producten, benadrukt de NVWA.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Star
Door

Star

op 14 Feb 2024

kinderachtig gedoe. tuurlijk is roken slecht, maar ieder moet zijn eigen verantwoording nemen.

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.