NZa: verzekeraar moet duidelijk zijn over vergelijkbare polissen
02 juli 2023 
0 min. leestijd

NZa: verzekeraar moet duidelijk zijn over vergelijkbare polissen

UTRECHT (ANP) - Zorgverzekeraars moeten bij hun aanbod niet alleen gelijke andere polissen vermelden, maar ook polissen die er erg op lijken. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het kan bij die op elkaar lijkende polissen bijvoorbeeld gaan om een beperkt verschil in het gecontracteerde aanbod of om een klein verschil in de hoogte van de vergoeding voor niet gecontracteerde zorg.

"Een divers polisaanbod is belangrijk, waarbij er daadwerkelijk iets te kiezen valt voor verzekerden", benadrukt de NZa. Ze ziet nu nog "te vaak dat polissen die gelijk zijn, of die erg op elkaar lijken, worden aangeboden door verschillende zorgverzekeraars die bij dezelfde moedermaatschappij horen".

Dat is de buitenwereld niet altijd duidelijk doordat er een andere polisnaam of een andere merknaam wordt gebruikt. "Door de verplichting deze tweelingpolissen in een overzicht bij elkaar te zetten, wordt de verzekerde zich hiervan bewust", verwacht de NZa. De aangescherpte regels gaan per 1 november in.

bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.