Organisaties: hulpaanbod bij langdurige covid bij velen onbekend
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Organisaties: hulpaanbod bij langdurige covid bij velen onbekend

DEN BOSCH (ANP) - De organisaties C-support en PostCovid NL schatten dat heel veel mensen met langdurige covid niet weten dat ze hulp en ondersteuning kunnen krijgen bij aanhoudende gevolgen van een coronabesmetting. Van de 23.000 mensen die zich bij hen hebben gemeld, is het merendeel digitaal vaardig, van oorspronkelijke Nederlandse afkomst, tussen de veertig en de zestig en vooral vrouw.

Genoemde organisaties vrezen dus dat mensen met een migratieachtergrond, laaggeletterden, mensen met een beperking, sommige ouderen en jongeren vaak niet weten dat ze nazorg kunnen krijgen. Om hoeveel mensen het gaat, weten de clubs niet.

De informatie is inmiddels beschikbaar in elf talen, maar de organisaties willen genoemde groepen vooral zien te bereiken via welzijnswerkers, sociaal werkers, vluchtelingenwerk en bijvoorbeeld huisartsen.

C-support helpt met het oplossen van medische-, psychosociale- en werk- en inkomensvragen. PostCovid NL doet aan belangenbehartiging, digitale informatie en lotgenotencontact.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.