Tegenslag voor Moderna met experimentele griepprik
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Tegenslag voor Moderna met experimentele griepprik

CAMBRIDGE (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna is op een flinke tegenvaller gestuit met zijn experimentele griepprik. Een nieuwe studie onder 23.000 mensen van 50 jaar en ouder heeft de werkzaamheid van zijn mRNA-griepprik onvoldoende aangetoond.

Moderna wil deze maand een nieuw onderzoek beginnen met een aangepaste versie van zijn griepvaccin, maakte het concern bekend. De nieuwe griepprik is gebaseerd op dezelfde mRNA-techniek als die van de coronavaccins van de fabrikant.

Moderna verdiende de afgelopen jaren miljarden met zijn coronavaccins, het enige commerciële product op de markt van het bedrijf. De introductie van de griepprik is daarom cruciaal voor de toekomst van de onderneming. De vraag naar coronavaccins is de laatste maanden hard gedaald.

Het concern gaf in februari al aan dat de inkomsten in het vierde kwartaal van vorig jaar fors waren gedaald als gevolg van een ingezakte vraag naar coronaprikken.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.