Werkgevers benaderen corona voortaan als bedrijfsrisico
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Werkgevers benaderen corona voortaan als bedrijfsrisico

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers gaan het coronavirus voortaan net zo benaderen als andere bedrijfsrisico's. Dit zegt een woordvoerder van de werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op het nieuwe corona-advies van het OMT. Het Outbreak Management Team vindt coronatesten en isolatie niet langer nodig. Werkgevers zullen het advies volgens de woordvoerder opvolgen.

Volgens het OMT is de pandemie voorbij en bevindt corona zich in een endemische fase. Dit betekent dat het virus bij het dagelijks leven hoort en net zo wordt benaderd als andere luchtweginfecties. Zorgminister Ernst Kuipers moet er nog wel een besluit over nemen.

Dat de pandemie voorbij is, is "positief nieuws", zegt een woordvoerder van de werkgeversorganisaties. Hij neemt aan dat werkgevers die zijn aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland het OMT-advies opvolgen. Bij de verenigingen is niet bekend hoe bedrijven precies zullen omgaan met het coronavirus. "Corona wordt benaderd zoals andere ziektes, zonder speciale maatregelen. Net als bij bijvoorbeeld griep kunnen werknemers met corona zich ziek melden", legt de zegsman uit.

Werkgevers keken volgens de woordvoerder lang uit naar het einde van de pandemie, want dat betekent volgens hem dat er geen nieuwe coronamaatregelen komen. Vorig jaar mei werd de laatste maatregel opgeheven. Mondkapjes waren vanaf dat moment niet meer verplicht op Nederlandse vliegvelden.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN 

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.