Zorgmedewerkers voeren actie bij kantoor van werkgeverskoepels
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Zorgmedewerkers voeren actie bij kantoor van werkgeverskoepels

UTRECHT (ANP) - Mensen die in de zorg voor ouderen en gehandicapten werken, willen donderdag in Utrecht actievoeren bij de organisaties voor hun werkgevers. Daar overhandigen ze hun eisen voor de cao: ze willen een aanvullende loonsverhoging vanwege de inflatie. Ook willen ze dat er meer wordt gedaan tegen de werkdruk en eisen ze een hogere reiskostenvergoeding.

De zorgmedewerkers verzamelen zich donderdagmiddag op het Paardenveld in het centrum van Utrecht. Van daaruit lopen ze in ruim een half uur naar de Oudlaan. Daar is het kantoor van de brancheverenigingen ActiZ (ouderenzorg) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Volgens vakbond FNV Zorg & Welzijn, de organisator van het protest, hebben ruim 23.000 medewerkers in de gehandicaptenzorg een brandbrief voor meer loon ondertekend.

bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.