Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's

AMSTERDAM (ANP) - Bekende artsen zijn samen een TikTokaccount begonnen, waar ze alarm slaan over vapende jongeren op het sociale medium. Met video's waarin tiktokkers een e-sigaret roken, maken ze reclame voor de tabaksindustrie, waarschuwen de artsen.

"Het laten zien van vapes, inspireert anderen om ook te vapen", stelt ic-arts Diederik Gommers in een TikTokvideo. Het leidt tot verslaving en ziekte, vervolgen andere artsen. "We slaan alarm als artsen om te voorkomen dat we jullie later in ons spreekuur zien."

Via het TikTokaccount willen de artsen in gesprek met een aantal Nederlandse tiktokkers. Op hun account zijn zij soms ook vapend te zien. "Daardoor normaliseren de influencers het vapen. Ze maken het onderdeel van een bepaalde lifestyle", zegt longarts Wanda de Kanter, voorzitter van actiegroep Rookpreventie Jeugd.

De artsen willen dat de TikTokgebruikers filmpjes met hun vapes dus weer verwijderen. "En als dat lukt, zijn we snel weer van TikTok af. Dat beloven we."

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.