LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
10/30/2023
3 min
0

#3 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

10/30/2023
3 min
0

Elke week brengen we een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-profielen uit. Deze gevarieerde groep influencers bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, zoals jeugdzorg, gezondheid, trauma en preventie, en meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het zeker waard zijn om te volgen. Ken je andere inspirerende personen die we zouden moeten volgen? Deel je suggesties gerust in de reacties hieronder!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Moustafa Makhlouf
  • Francien van de Ven
  • Bob de Wit
  • Wanda de Kanter
  • Simone Goosen
  • Sander de Hosson

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Moustafa Makhlouf

Moustafa Makhlouf is personal trainer en auteur van het boek "Onbeperkt Moustafa." Hij coacht en helpt mensen met een beperking en benadrukt de mogelijkheden boven de beperkingen. Hij heeft van jongs af aan te maken gehad met vooroordelen, maar zijn verhaal toont hoe hij onrecht omzette in kansen en zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en respect ontwikkelde. Zijn verhalen inspireren anderen om in oplossingen te denken en actie te ondernemen.

LinkedIn: Moustafa Makhlouf heeft het over sporten, uitdagingen, doelen bereiken, inclusie, onbeperkt zijn, teamwork en meer.

Francien van de Ven

Francien van de Ven heeft een diepgaande betrokkenheid bij dementie en is manager bij zorgboerderij Grootenhout. Ze is tevens schrijver van de boeken ‘Dementie in beeld’ en ‘Hoe dan?’ Dankzij haar intensieve zorg voor haar schoonvader met Alzheimer, die thuis kon blijven wonen tot zijn overlijden, benadrukt ze het belang van doorzettingsvermogen en out-of-the-box denken bij het omgaan met dementie.

LinkedIn: Francien van de Ven heeft het over gesloten afdelingen, dementie, alzheimer, deelt verhalen van zichzelf, deelt verhalen van anderen en meer.

Bob de Wit

Prof. dr. Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van Strategy Works, is een autoriteit op het gebied van digitale transformatie en strategieontwikkeling. Hij benadrukt de ingrijpende impact van digitale transformatie op strategische concepten en pleit voor een verschuiving naar behoeften-gebaseerd denken en heroverwegen van businessmodellen. Bob de Wit heeft een uitgebreide academische en praktische achtergrond, schreef strategieboeken en inspireert als spreker diverse organisaties om toekomstgericht te denken. Regelmatig heeft Bob de Wit het over de gezondheidszorg in Nederland.

LinkedIn: Bob de Wit heeft het over de toekomst, gezondheid, preventie, verandering en meer.

Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is een Nederlandse longarts en een fervent activist tegen de tabaksindustrie. Ze heeft haar opleiding geneeskunde afgerond en zich gespecialiseerd in interne geneeskunde en longziekten. Ze werkte als longarts in verschillende ziekenhuizen. Naast haar medische werk zet ze zich in om ziekten, met name longkanker en COPD, te voorkomen, vooral bij jongeren. In 2009 richtte ze de Stichting Rookpreventie Jeugd op met collega-longarts Pauline Dekker. Ze schreef ook boeken over stoppen met roken en was medeoprichter van de politieke partij NLBeter in 2019, als reactie op het falende zorgsysteem.

LinkedIn: Wanda de Kanter heeft het over preventie, roken, de jeugd, jongeren, verslaving, armoede, de zorg, kanker en meer.

Simone Goosen

Simone Goosen, initiatiefnemer en campagneleider van "Tolken terug in de zorg, alstublieft," en projectleider voor generieke richtlijnmodules omgaan met taalbarrières in de zorg en het sociaal domein. Ze strijdt voor het verbeteren van de toegang tot kwaliteitszorg voor nieuwkomers en wil taalbarrières overbruggen. Haar passie voor dit onderwerp ontstond tijdens een stage in Niger en is gebleven tijdens haar werk als onderzoeker en beleidsadviseur voor vluchtelingengezondheid. Ze is vastbesloten om verandering te brengen in het tolkenbeleid in de zorg, met steun van de Johannes Wier Stichting en anderen. Haar inzet en netwerk hebben de campagne tot een succes gemaakt.

LinkedIn: Simone Goosen heeft het over de gezondheidszorg, inclusie, migratie, vluchtelingen, tolken en meer.

Sander de Hosson

Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, oprichter van Carend, ambassadeur voor Stichting Komma en Bedside Singers Nederland. Zijn missie is aandacht vragen voor de menselijke aspecten van palliatieve zorg en het bespreekbaar maken van dood en sterven. Hij is spreker, columnist en auteur van twee boeken over dit onderwerp, met diverse onderscheidingen en prijzen voor zijn werk.

LinkedIn: Sander de Hosson heeft het over

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties