Bijna 50 waarschuwingen bij voedselcontroles NVWA op Koningsdag
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Bijna 50 waarschuwingen bij voedselcontroles NVWA op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op Koningsdag 49 waarschuwingen uitgedeeld voor onhygiënische situaties met voedsel. Het werd bijvoorbeeld niet goed of te koud bereid, waardoor met name worstjes en kip soms nog rauw van binnen waren. Dat kan risico's voor de voedselveiligheid opleveren.

Ook was er soms sprake van onjuiste informatie over allergenen zoals noten, pinda's en ei, die bij mensen een allergische reactie kunnen veroorzaken.

De inspecteurs voerden 90 inspecties uit op oranjefeesten en vrijmarkten door het hele land. Volgens een woordvoerster van de dienst zijn er naast waarschuwingen ook "enkele boetes" uitgedeeld, maar een exact aantal kon ze nog niet geven.

De bevindingen zijn min of meer vergelijkbaar met de inspecties van Koningsdag vorig jaar. Toen werden 118 inspecties uitgevoerd en 55 waarschuwingen uitgedeeld. De NVWA komt vrijdag met meer cijfers.

brON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.