Britse vakbonden na stakingen akkoord met loonsverhoging zorg
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Britse vakbonden na stakingen akkoord met loonsverhoging zorg

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Britse vakbonden hebben een aanbod van de overheid voor hogere lonen in de zorg geaccepteerd. Hiermee komt een einde aan een periode van stakingen door zorgmedewerkers, meldt de grootste betrokken vakbond Unison op dinsdag.

Meer dan een miljoen zorgmedewerkers van de National Health Service (NHS) in Engeland ontvangen een eenmalige bonus en een loonsverhoging van 5 procent. Niet alle vakbonden zijn akkoord gegaan. Zo is de Royal College of Nursing, met ruim een half miljoen leden, van plan de stakingen door te zetten.

Gezondheidsminister Steve Barclay hoopt dat de andere vakbonden ook overstag gaan. "We hopen dat ook hun leden erkennen dat dit een eerlijke uitkomst is die door hun collega’s wordt ondersteund", aldus Barclay.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.