Eli Lilly bouwt nieuwe Duitse fabriek voor afslankmiddelen
Nieuws
Nieuws
0 min

Eli Lilly bouwt nieuwe Duitse fabriek voor afslankmiddelen

0 min

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse farmaceut Eli Lilly trekt 2,5 miljard dollar uit voor de bouw van een nieuwe fabriek in Duitsland waar medicatie tegen diabetes en afslankmiddelen geproduceerd zullen worden. De fabriek komt te staan bij de plaats Alzey in de deelstaat Rijnland-Palts.

De bouw moet volgend jaar beginnen. De fabriek zou dan in 2027 in gebruik moeten zijn en werkgelegenheid gaan bieden aan duizend mensen. De bouw zelf biedt werk aan ongeveer 1900 mensen, aldus het bedrijf.

Eli Lilly heeft onlangs goedkeuring van de Europese autoriteiten gekregen om het diabetesgeneesmiddel Mounjaro ook voor gewichtsverlies op de markt te brengen. Eerder gaven de Amerikaanse en Britse autoriteiten hiervoor al groen licht. Dat middel wordt dan onder de naam Zepbound op de markt gebracht.

Het Deense Novo Nordisk kondigde een week geleden nog aan ruim 6 miljard dollar te investeren in een nieuwe fabriek voor afslankmiddelen omdat het bedrijf niet kan voldoen aan de sterke vraag. Novo Nordisk heeft het populaire afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic dat ook voor gewichtsverlies wordt gebruikt.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën