Extra geld om meer mensen in de wijkverpleging op te leiden
Nieuws
Nieuws
06/10/2023
0 min
0

Extra geld om meer mensen in de wijkverpleging op te leiden

06/10/2023
0 min
0

DEN HAAG (ANP) - Om snel meer medewerkers in de wijkverpleging op te leiden en bij te scholen, stelt het kabinet voor de komende drie jaar in totaal 150 miljoen euro beschikbaar. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) heeft daartoe vrijdag een investeringsakkoord ondertekend met verschillende partijen in de zorg. Er is een groeiend tekort aan wijkverpleegkundigen. Als er geen extra maatregelen worden getroffen, loopt dat tekort volgens het ministerie van Volksgezondheid op tot 10.500 in 2027.

"Verpleegkundigen en verzorgenden zijn het kloppende hart van de zorg in de wijk. We worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom zullen we in de toekomst ook meer zorg thuis krijgen. Dit vraagt meer van de wijkverpleging. Zij heeft een centrale rol bij het organiseren van zorg dichtbij. Een rol die in de toekomst nog belangrijker wordt dan die nu al is. Daarom investeren we met dit akkoord in het opleiden van de wijkverpleegkundigen van de toekomst", laat de bewindsvrouw weten.

Helder maakte de afspraken samen met de branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ, Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland, Zorgthuisnl en de koepel van zorgverzekeraars.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reacties