Ferrero legt weer Belgische fabriek stil na salmonella-uitbraak
20 juli 2023 
0 min. leestijd

Ferrero legt weer Belgische fabriek stil na salmonella-uitbraak

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Duitse chocoladeproducent Ferrero heeft de productie in een Belgische fabriek opnieuw stilgelegd na een nieuwe salmonella-uitbraak. Volgens persbureau DPA heeft het bedrijf aangegeven dat de bacterie in geen enkel eindproduct is aangetroffen.

Vorig jaar werden onder meer chocolade-eieren teruggeroepen, nadat in dezelfde fabriek een uitbraak had plaatsgevonden. Als gevolg daarvan werden honderden infecties in verschillende Europese landen gemeld. Meer dan 40 procent van de zieken werd vanwege de besmetting opgenomen in het ziekenhuis.

Ferrero laat weten dat het stilleggen geen gevolgen heeft voor de werknemers van de fabriek. Ook worden de nodige maatregelen genomen in samenwerking met de Belgische voedselautoriteit.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.