Kabinet bereikt overeenkomst voor verkoop Intravacc
Nieuws
Nieuws
0 min

Kabinet bereikt overeenkomst voor verkoop Intravacc

0 min

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft een overeenkomst bereikt met het Nederlandse bedrijf FDI Biosciences, dat alle aandelen in vaccinontwikkelaar Intravacc wil kopen. Eerder dit jaar kondigde het inmiddels demissionaire kabinet al aan het staatsbedrijf van de hand te willen doen via een openbaar verkoopproces.

Het gaat om een voorlopige overeenstemming, waarin is afgesproken alle aandelen aan FDI Biosciences te verkopen "nadat aan enkele resterende voorwaarden is gedaan". FDI Biosciences overweegt meteen in te grijpen met een reorganisatie, meldt zorgminister Ernst Kuipers aan de Tweede Kamer.

Het was de bedoeling om het bedrijf al eerder te verkopen. In het voorjaar van 2020 is het verkoopproces stilgelegd vanwege de coronapandemie. Na die periode zou opnieuw worden gekeken naar privatisering. Dit voorjaar kondigde het kabinet dus alsnog een openbaar verkoopproces aan.

Intravacc produceert geen vaccins. De onderneming helpt bij de ontwikkeling ervan. Ook voert het onderzoek uit voor nieuwe vaccins.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën