niezende vrouw

Allerfre

Allerfre is een vrij verkrijgbaar antihistaminicum dat wordt gebruikt om de symptomen van allergieën te verlichten. Allerfre wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van seizoensgebonden allergische rhinitis (hooikoorts) en chronische urticaria (netelroos).

Hoe werkt Allerfre?

Allerfre werkt door het blokkeren van histamine, een stof die door het lichaam wordt vrijgegeven tijdens een allergische reactie. Histamine veroorzaakt symptomen zoals niezen, jeukende ogen, loopneus en huiduitslag. Door de werking van histamine te blokkeren, helpt Allerfre deze symptomen te verminderen of te voorkomen.

Gebruik en dosering

Allerfre is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, smelttabletten en siroop. De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is één tablet (10 mg) per dag. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar is de dosering afhankelijk van het gewicht en kan een lagere dosis worden voorgeschreven. Het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Hoewel Allerfre voor de meeste mensen veilig is, zijn er enkele situaties waarin je voorzichtig moet zijn of eerst een arts moet raadplegen voordat je dit medicijn gebruikt:

  • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Als je een ernstige leveraandoening hebt.
  • Als je andere medicijnen gebruikt, omdat er interacties kunnen optreden.

Mogelijke bijwerkingen van Allerfre

Hoewel Allerfre over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Droge mond
  • Vermoeidheid

Zeldzamere bijwerkingen kunnen zijn:

  • Duizeligheid
  • Nervositeit
  • Misselijkheid

Als je last hebt van ernstige bijwerkingen of allergische reacties zoals huiduitslag, jeuk of ademhalingsproblemen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.

gebruik met andere medicijnen

Allerfre kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Het is belangrijk om je arts of apotheker te informeren over alle medicijnen die je gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicijnen, supplementen en kruidenproducten. Vooral medicijnen die slaperigheid veroorzaken, zoals kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen en sommige pijnstillers, kunnen de sedatieve effecten van Allerfre versterken.

Waar kan je Allerfre kopen?

Allerfre is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek en drogisterij. Het is belangrijk om altijd de bijsluiter te lezen voordat je een medicijn gebruikt en bij twijfel contact op te nemen met een arts of apotheker.

Reactie plaatsen