Lichaam en anatomie

Concentratieproblemen

Concentratieproblemen komen bij veel mensen voor. De problemen kunnen tijdelijk zijn maar ook vaker optreden. Persoons- en omgevings kenmerken werken hier aan mee.

Ouderen en concentratieproblemen

Op hogere leeftijd neemt de doorbloeding bij de meesten gestaag af en dat betekent problemen met het geheugen, maar ook met de concentratie. Bij ouderen zijn de vaatwanden verzwakt of aangetast en het bloed kan dan niet langer op alle plaatsen van het lichaam komen.

Als de doorbloeding naar de hersenen niet optimaal is, worden er te weinig voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen daar vervoerd. Dan kunnen concentratie- en geheugenstoornissen ontstaan. Middelen waarin het blad van de Ginkgo biloba is verwerkt, hebben een gunstig effect op de doorbloeding.

Kinderen en concentratieproblemen

Ook bij kinderen kunnen zich concentratieproblemen voordoen, wat vaak van invloed is op hun leerprestaties omdat zij hun aandacht moeilijk bij een bepaalde taak kunnen houden.

Het lijkt erop dat de omega 3 vetzuren in visolie (EPA en DHA) en Omega 6 vetzuren (GLA) een positieve invloed hebben op de concentratie.

Reactie plaatsen