Meisje in Radboudumc overleden aan gevolgen van mazelen
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Meisje in Radboudumc overleden aan gevolgen van mazelen

NIJMEGEN (ANP) - Een meisje is afgelopen maand in het Radboudumc in Nijmegen overleden aan de complicaties van de mazelen. Dat bevestigt het Nijmeegse ziekenhuis maandag na berichtgeving van De Gelderlander.

Een woordvoerster van het ziekenhuis zegt verder vanwege privacyoverwegingen niets te kunnen delen over de patiënt. Het is ook niet bekend waar het meisje de ziekte heeft opgelopen.

De kans om te overlijden aan een infectie met mazelen is in Nederland kleiner dan 1 op de 10.000. Als er complicaties ontstaan, kunnen die wel ernstig zijn, zoals bijvoorbeeld een hersenontsteking. De mazelenvaccinatie is sinds 1976 opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

In Nederland wordt ongeveer eens in de 10 tot 15 jaar een mazelenepidemie verwacht, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op de website. Die heerst dan met name onder bevolkingsgroepen die zich niet laten vaccineren. In 2013 heerste er voor het laatst een mazelenepidemie. Daarbij overleed een 17-jarig meisje uit Zeeland.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.