Parachutist maakt 60 sprongen voor darmkankeronderzoek
13 juni 2023 
0 min. leestijd

Parachutist maakt 60 sprongen voor darmkankeronderzoek

TEUGE (ANP) - Parachutist Wim de Gier springt op zijn zestigste verjaardag woensdag zestig keer uit een helikopter om geld in te zamelen voor darmkankeronderzoek. Dat doet hij op vliegveld Teuge in Gelderland. Met de actie hoopt hij 100.000 euro op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting.

"Mijn beide ouders zijn helaas aan darmkanker overleden", schrijft De Gier op zijn website 60sprongen.nl. "Ik weet zeker dat ze nu nog in leven zouden zijn, als er destijds meer kennis en kunde was geweest om deze rotziekte te bestrijden."

De parachutist heeft woensdagmiddag al ongeveer dertig sprongen gemaakt. Tegelijkertijd springen er volgens een woordvoerder van de Maag Lever Darm Stichting ook dertig andere mensen mee, die hebben gedoneerd. Ook programmamaker Olcay Gulsen deed mee aan de actie. Zij maakte woensdagochtend al een parachutesprong. Haar vriend, radio-dj Ruud de Wild, kreeg in 2021 de diagnose darmkanker. De Wild is inmiddels kankervrij.

Tot nu toe is er 62.200 euro opgehaald. Verwacht wordt dat De Gier rond 19.00 in totaal zestig sprongen heeft gemaakt.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.