Statushouders en studenten gaan in Leiden in zorg werken
14 juli 2023 
0 min. leestijd

Statushouders en studenten gaan in Leiden in zorg werken

LEIDEN (ANP) - In Leiden worden statushouders, vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, klaargestoomd voor een baan in de zorg. Ze krijgen de garantie dat ze minstens 24 uur per week kunnen werken. Dat moet helpen om het personeelstekort in de sector tegen te gaan. Daarnaast moet het statushouders helpen met integreren in de samenleving, onder meer door de taal te leren. Ook studenten vallen onder het project.

De gemeente Leiden heeft een akkoord gesloten met VluchtelingenWerk, onderwijsinstelling mboRijnland en de Alrijne Zorggroep. Statushouders en studenten krijgen niet alleen een opleiding, maar ook een onderkomen. In een gebouw naast het Alrijne Ziekenhuis worden 105 woningen gemaakt. De Leidse wethouder Julius Terpstra spreekt van een "win-win-winsituatie".

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.