Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende
Nieuws
Nieuws
0 min

Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

0 min

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

De brancheorganisatie heeft een loonsverhoging van 6,7 procent voor 2024 geboden. In 2025 zouden de lonen dan nogmaals met 3,5 procent omhoog moeten gaan. Vanaf april 2025 heeft de werkgever een automatische prijscompensatie voorgesteld, waarmee de lonen gecorrigeerd worden voor inflatie met een maximum van 2 procent.

FNV, CNV en FBZ vinden dat dit eindbod "geen recht doet aan de koopkrachtval waar medewerkers mee te kampen hebben". Hierdoor is het volgens de vakbonden aantrekkelijker voor mensen om over te stappen naar een andere sector.

De bonden willen een loonsverhoging van minimaal 10 procent voor aankomend jaar. Afgelopen jaar zijn de prijzen volgens hen veel harder gestegen dan de loonsverhoging van 3 procent voor de medewerkers. Dit koopkrachtverlies zou nog gecompenseerd moeten worden, vinden FNV, CNV en FBZ. Verder willen ze in 2025 een loonsverhoging van 5 procent.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën