WHO tegen zorgministers: voorkom slachtoffers klimaatverandering
11 juli 2023 
0 min. leestijd

WHO tegen zorgministers: voorkom slachtoffers klimaatverandering

BOEDAPEST (ANP) - Landen moeten nu ingrijpen om ernstige gezondheidsrisico's door klimaatverandering te voorkomen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept woensdag Europese ministers op het gebied van gezondheid en milieu op om in actie te komen.

Naar schatting overlijden jaarlijks 1,4 miljoen mensen binnen de Europese regio door "risico's in de omgeving". Daarop wees Hans Henri Kluge, arts en regionaal directeur voor Europa binnen de WHO, tijdens een bijeenkomst voor de Europese ministers in Boedapest. "Bijna de helft van deze onnodige sterfgevallen wordt veroorzaakt door luchtvervuiling", aldus de directeur.

Ook zei hij dat een belangrijk deel van de Europeanen in gevaar is door extreme warmte of doordat ze geen toegang hebben tot drinkwater. Volgens Kluge bereidt Europa zich "veel te langzaam" voor op klimaatverandering. Niet alleen ministers moeten in actie komen, maar ook regeringen en individuen, vindt hij.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.