WHO: zeker 1,4 miljoen levens in Europa gered met coronavaccins
Nieuws
Nieuws
0 min

WHO: zeker 1,4 miljoen levens in Europa gered met coronavaccins

0 min

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat in werkgebied Europa, bestaande uit 53 landen waaronder een aantal in Centraal-Azië, zeker 1,4 miljoen levens zijn gered met coronavaccins. Vooral zestigplussers zouden volgens een analyse dankzij de vaccins nog in leven zijn, aldus regiodirecteur Hans Kluge tijdens een persconferentie.

Coronavaccinaties zijn volgens Kluge met name voor kwetsbaren essentieel voor bescherming in de wintermaanden. "Alleen al de eerste boosterdoses hebben naar schatting 700.000 levens gered", aldus de WHO-directeur voor Europa. Hij zegt dat het "absoluut noodzakelijk" is dat kwetsbare bevolkingsgroepen hun corona- en griepprikken zoals aanbevolen blijven halen.

In de regio Europa zijn volgens de WHO meer dan 277,7 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Het aantal sterfgevallen ligt boven de 2,2 miljoen. Kluge vindt dat Europa moet blijven investeren in de gezondheidszorg. "Het kan dat we niet voorbereid zijn op iets ongebruikelijks, zoals de opkomst van een nieuwe, ernstigere variant van het coronavirus of een nog onbekende ziekteverwekker."

Bron: © 2024 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën