Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot ongeveer 150
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot ongeveer 150

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen nog maar 157 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat is het laagste aantal sinds 15 juli 2021.

De bezetting daalt de laatste maanden snel. Precies een maand geleden, op 19 april, lagen 369 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis, en nog een maand eerder bijna 900.

De cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maken geen onderscheid tussen mensen die zulke erge coronaklachten hadden dat ze werden opgenomen, en mensen die heel andere klachten hadden en toevallig besmet bleken. Maar bij de meeste opgenomen mensen is het coronavirus de directe aanleiding voor de ziekenhuisopname.

Het coronavirus maakt volgens de overheid deel uit van het dagelijks leven, het is zogezegd endemisch geworden. Maar dit betekent niet dat het virus weg is. Mensen kunnen nog steeds besmet raken en besmette mensen kunnen nog steeds in het ziekenhuis belanden door toedoen van het virus. Dat gebeurt wel steeds minder vaak. In de afgelopen dag hebben ziekenhuizen 21 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat is de laagste instroom op een dag sinds 14 juli 2021.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.