Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot onder de 200
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt tot onder de 200

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds begin juni vorig jaar liggen er minder dan 200 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Momenteel zijn er 182 positief geteste mensen opgenomen. Dat komt neer op een tot twee patiënten per ziekenhuis. Sinds afgelopen vrijdag zijn 28 bedden vrijgekomen.

De cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding maken geen onderscheid tussen mensen die zulke erge coronaklachten hadden dat ze werden opgenomen, en mensen die heel andere klachten hadden en toevallig besmet bleken. Maar bij de meeste opgenomen mensen is het coronavirus de directe aanleiding voor de ziekenhuisopname.

Het coronavirus maakt volgens de overheid deel uit van het dagelijks leven, het is zogezegd endemisch geworden. Maar dit betekent niet dat het virus weg is. Mensen kunnen nog steeds besmet raken, en besmette mensen kunnen er nog steeds door in het ziekenhuis belanden. Dat gebeurt wel steeds minder vaak. In de afgelopen dag hebben ziekenhuizen 28 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat is de laagste instroom in een dag sinds 27 september 2021.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.