Corona leidt steeds minder vaak tot opname in ziekenhuis
10 juni 2023 
1 min. leestijd

Corona leidt steeds minder vaak tot opname in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal mensen dat vanwege een besmetting met het coronavirus in een ziekenhuis belandt, daalt steeds verder. Vorige week zijn 105 mensen opgenomen om hun klachten, de laagste instroom in bijna een jaar.

Volgens de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het aantal ziekenhuisopnames in een week tijd met ongeveer 35 procent gedaald. Op de intensive cares belandden vorige week nog maar acht coronapatiënten.

Het RIVM houdt niet meer bij hoeveel mensen positief zijn getest, omdat de teststraten zijn gesloten. Het coronavirus is een onderdeel van het dagelijks leven geworden, oftewel endemisch.

Infectieradar

Om de verspreiding van het virus toch in de gaten te kunnen houden, heeft het RIVM de app Infectieradar. Gebruikers kunnen daar melden of ze corona-achtige klachten hebben en of ze positief zijn getest. Zo'n 2,6 procent van alle gebruikers heeft klachten die lijken op een coronabesmetting, het laagste percentage sinds begin september vorig jaar. Ongeveer 0,5 procent testte positief op het coronavirus. Dat is het laagste niveau sinds half januari. Als de daling doorzet, kan het percentage volgende week uitkomen op het laagste peil sinds oktober 2021.

Het RIVM meet ook hoeveel virusdeeltjes in het rioolwater zitten. Die aantallen vlakken wat af. Ze zijn stabiel, op het laagste peil sinds januari.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) behandelen de ziekenhuizen momenteel nog 263 mensen die het coronavirus onder de leden hebben, gemiddeld twee tot drie per ziekenhuis. Dat is het laagste aantal sinds 9 september.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.