Chatilla's Podcast - Leontien van Moorsel over haar strijd met Anorexia en het vinden van kracht en balans
in Nieuws
1 min. leestijd

Chatilla's Podcast - Leontien van Moorsel over haar strijd met Anorexia en het vinden van kracht en balans

In een nieuwe aflevering van Chatilla's Podcast deelt gast Leontien van Moorsel, voormalig olympisch kampioen wielrennen, haar ervaring met anorexia. Deze aandoening treft wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen. In dit openhartige gesprek staat centraal hoe zij kracht en balans in het leven heeft herwonnen.

Een gevoelig thema

Eetstoornissen zijn een serieus probleem dat wereldwijd ongeveer 30 miljoen mensen treft. Het is belangrijk om hierover te praten en begrip te kweken voor degenen die met deze aandoening worstelen. In de podcastaflevering met Leontien van Moorsel wordt dit gevoelige thema op een respectvolle en inspirerende manier besproken. Het is een aflevering waarin de thema's 'kracht' en 'balans' in het middelpunt staan.

Leontien van Moorsel vertelt over haar strijd met anorexia tijdens haar succesvolle sportcarrière. Ze deelt hoe ze de moeilijke weg naar herstel heeft bewandeld en hoe ze tegenslagen heeft omgezet in brandstof voor haar succes en persoonlijke groei. Haar verhaal is een voorbeeld van veerkracht en doorzettingsvermogen, en het laat zien dat het mogelijk is om uit donkere periodes te komen en je leven in balans te brengen.

Deze podcastaflevering biedt ook waardevolle inzichten en tips over hoe om te gaan met een eetstoornis. Het bespreekt het belang van professionele hulp en ondersteuning van dierbaren tijdens het herstelproces. Bovendien benadrukt het de noodzaak van zelfacceptatie en het vinden van innerlijke kracht om uit de greep van een eetstoornis te komen.

Over Chatilla’s podcast

Chatilla's Podcast is een boeiende serie waarin voormalig topsporter en TV-persoonlijkheid Chatilla in gesprek gaat met bekende Nederlanders over hun ervaringen met tegenslagen. Hoe hebben zij dit kunnen omzetten naar brandstof voor succes en groei? Chatilla's Podcast is wekelijks te beluisteren op verschillende podcastplatforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts, Springcast en Google Podcasts.

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.