Huisartsen nemen geen genoegen met tarieven
05 mei 2023 
0 min. leestijd

Huisartsen nemen geen genoegen met tarieven

UTRECHT (ANP) - Huisartsen nemen geen genoegen met bepaalde tarieven die ze krijgen en stappen naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) om hogere bedragen. Dat meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de kwestie aankaart samen met de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen.

De dokters klagen dat tarieven niet kostendekkend zijn, dat ze steeds meer kwijt zijn aan huisvesting en personeel en dat ze het ook nog eens steeds drukker krijgen. En ook zij hebben te kampen met de inflatie. Ze tekenden al eerder bezwaar aan bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), maar kregen daar nul op rekest.

Een onderzoek naar de kosten willen ze niet afwachten. "Met de huidige grote druk op de huisartsenzorg is het extra belangrijk dat er geen nieuwe problemen worden gecreëerd. De tarieven zijn onvoldoende dekkend vanwege de sterk gestegen praktijkkosten. Laten we dus niet op een kostenonderzoek wachten: de tarieven moeten tussentijds omhoog", aldus LHV-vicevoorzitter Aard Verdaasdonk op de site van zijn club.

bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.