Inspectie: publieke gezondheidszorg bij GGD'en onder grote druk
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Inspectie: publieke gezondheidszorg bij GGD'en onder grote druk

DEN HAAG (ANP) - GGD'en hebben "een groot tekort" aan medisch personeel, schrijft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. "De houdbaarheid van kwalitatief goede, veilige en toegankelijke publieke gezondheidszorg staat onder grote druk."

De inspectie deed afgelopen winter onderzoek bij 24 GGD'en en de koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. Het lukt de gezondheidsdiensten al jaren niet om voldoende nieuwe artsen en verpleegkundigen te vinden. Dat heeft volgens de inspectie vooral gevolgen voor de jeugdgezondheidszorg, de bestrijding van infectieziekten en de forensische geneeskunde. Onder dat laatste valt bijvoorbeeld onderzoek naar de doodsoorzaak als iemand mogelijk niet op een natuurlijke manier is overleden.

De inspectie stelt dat medische opleidingen meer aandacht zouden moeten schenken aan de GGD als werkgever. Ook kunnen de GGD'en zelf investeren in het zijn van een aantrekkelijke werkgever, "door niet met elkaar te concurreren en door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te bieden".

bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.