Lichaam en anatomie

Borstimplantaten

Borstimplantaten zijn er in verschillende soorten en maten. De meest gebruikte implantaten zijn siliconen borstimplantaten en implantaten gevuld met fysiologisch zout. 

De implantaat

De hedendaagse borst implantaten beschikken over een soort van ruw of textuurachtig omhulsel. Dit dient om het probleem van kapselvorming tegen te gaan .

Kapselvorming gebeurt wanneer het lichaam een weefsel begint te vormen rond het implantaat. De getextureerde implantaten verminderen deze kapselvorming en bovendien bestaat er medicatie om dit tegen te gaan.

De behandeling voor borstimplantaten

Op de dag van opname worden de oksels geschoren en zal de chirurg het operatiepatroon op de borsten tekenen. Vervolgens wordt u onder narcose gebracht en kan de ingreep van start gaan.

De implantaten worden meestal via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht. Het is ook mogelijk om ze via een snede in de oksel of naast de tepel in te brengen.

De implantaten worden tussen de borstklier en de borstspier geplaatst, of onder de borstspier direct op de ribben.

Aan het eind van de operatie wordt de borst verbonden met een steungevend verband. In het wondgebied worden meestal twee drains (dunne slangetjes) aangebracht, die zijn verbonden met twee vacuümflesjes.

Via de slangetjes wordt het wondvocht uit het operatiegebied afgevoerd. De drains worden verwijderd als er bijna geen vocht meer wordt geproduceerd.

Een borstvergrotende operatie duurt gemiddeld één tot twee uur.

Reactie plaatsen