Lichaam en anatomie

Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd, al dan niet in combinatie met overtollig vetweefsel. Het is een kleine operatie en duurt meestal nog geen uur.

Omdat de behandeling poliklinisch wordt gedaan onder lokale verdoving, kunnen de meeste mensen direct na de behandeling weer naar huis.

Een bovenooglidcorrectie kan worden overwogen wanneer er een overschot aan huid en of vet aanwezig is in de bovenoogleden.

Het is aan te raden om eerst een bovenooglidcorrectie uit te voeren alvorens de onderzijde te behandelen. Wallen onder de ogen bestaan namelijk voor een belangrijk gedeelte uit vocht. Dit verklaart ook waarom de wallen in grootte kunnen varieren. Zo kunnen wallen s’morgens of na een "zware avond" groter of meer opvallend zijn. Dit vocht komt veelal van boven de ogen vandaan als boven de ogen een overschot aan huid zit en vet. Dit overschot trekt vocht aan en door de zwaartekracht zakt dit vocht uit en draagt het bij aan de wallen onder de ogen. Dit is ook de verklaring waarom veel mensen na alleen een bovenooglidcorrectie minder last hebben van wallen. Dit vochtprobleem bij wallen is ook niet met een onderooglidcorrectie te verhelpen en verklaart ook waarom wallen meestal na verloop van tijd weer terug komen.

Reactie plaatsen