Opnieuw gratis prikken tegen apenpokken beschikbaar
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Opnieuw gratis prikken tegen apenpokken beschikbaar

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die een grotere kans maken om apenpokken op te lopen, kunnen zich vanaf heden weer gratis laten vaccineren. "Homo- en bi-mannen en transpersonen die nog niet eerder gevaccineerd zijn en die van zichzelf weten dat zij een grotere kans hebben om een mpox-infectie op te lopen, kunnen vanaf vandaag een afspraak maken bij hun GGD", meldt Soa Aids Nederland maandag.

Mannen en transpersonen die niet weten of zij de vaccinatie nodig hebben, kunnen informatie vinden via Mantotman.nl. Er komen geen uitnodigingsbrieven meer.

Een jaar geleden was er een uitbraak van het virus die de hele zomer doorliep. Daarna zakten de besmettingen in, maar in maart werden de eerste weer geconstateerd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde vorige maand om op te passen voor besmettingen met het apenpokkenvirus nu het festivalseizoen weer begint. "Het aantal gevallen van apenpokken is de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen", aldus de WHO, "maar het is belangrijk om te onthouden dat het virus wel nog in mindere mate circuleert in Europa."

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.