Tandprothetici: ouderen lopen te lang rond met tandproblemen
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Tandprothetici: ouderen lopen te lang rond met tandproblemen

HOOFDDORP (ANP) - Ouderen lopen te lang rond met problemen aan hun tanden, waarschuwt de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici. Voorzitter Marnix de Romph zegt dat mensen soms tien tot twintig jaar lang hetzelfde kunstgebit gebruiken, "een kunstgebit dat inmiddels niet meer goed past of pijnplekken geeft. Dat geeft weer problemen met kauwen en dus met eten, waardoor de algehele gezondheid achteruit kan gaan."

Volgens de vereniging hebben ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland een geheel of gedeeltelijk kunstgebit, van wie de meesten 65 jaar of ouder zijn. De beroepsorganisatie van kunstgebittenmakers roept "familieleden, mantelzorgers, kennissen, buren en zorgverleners" op om kwetsbare ouderen in de gaten te houden en te helpen.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.