Bestuur jeugdzorgorganisatie Vigo weg na negatieve berichten
Nieuws
Nieuws
1 min

Bestuur jeugdzorgorganisatie Vigo weg na negatieve berichten

1 min

NIJMEGEN (ANP) - De raad van bestuur van ggz- en jeugdzorgorganisatie Vigo Groep stapt op. Het gezelschap doet dit na berichten van Follow the Money over verliezen, werkdruk, verzuim en betalingen voor digitalisering aan bedrijven die zijn opgericht door een bestuursadviseur, die weer een goede bekende zou zijn van een van de bestuurders.

Begin deze week gaf het bestuur op de eigen site toe dat "sommige zaken niet handig of transparant genoeg" werden aangepakt en dat er fouten zijn gemaakt. "Zo hadden we nooit een strategiereis op Ibiza moeten organiseren. Dat was onnodig, dom en onnadenkend", stond er op de site. Maar "de suggestie die in het artikel wordt gewekt dat geld bestemd voor de (jeugd)zorg wordt besteed aan andere doelen, is echter aantoonbaar onjuist", aldus het gezelschap.

Ook zou Vigo een "financieel solide organisatie" zijn en intussen "concrete stappen om zaken te verbeteren" nemen. Maar nu hebben de leden van de raad van bestuur toch aangeboden om "in het belang van de organisatie" collectief hun posities ter beschikking te stellen. Zij zijn van mening dat "er onvoldoende vertrouwensbasis is om verder te kunnen functioneren".

Vakbond FNV noemt het vertrek van het bestuur een "onvermijdelijke en noodzakelijke eerste stap richting herstel van vertrouwen". De bond maakt zich desondanks "nog wel ernstige zorgen over de dieperliggende problemen binnen de organisatie. Er is namelijk meer aan de hand én er zijn meerdere mensen verantwoordelijk", aldus FNV Jeugdzorg. "We willen dat deze grove vorm van mismanagement en zelfverrijking over de ruggen van medewerkers en kinderen en gezinnen nooit meer voorkomt", voegt de bond toe.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën