Bijna kwart van 60-plussers heeft boosterprik corona gehad
Nieuws
Nieuws
0 min

Bijna kwart van 60-plussers heeft boosterprik corona gehad

0 min

BILTHOVEN (ANP) - Bijna een kwart van alle mensen van 60 jaar en ouder heeft de boosterprik tegen het coronavirus gehad. De vaccinatiegraad in die groep is afgelopen week opgelopen tot 23,3 procent, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De vaccinatiegraad is het hoogst onder mensen die tussen 1934 en 1943 geboren zijn. In die groep is ongeveer de helft ingeënt.

In totaal hebben ruim 1,25 miljoen mensen de extra inenting gehad. Die moet de afweer tegen het coronavirus een oppepper geven. Vorige week zijn ruim 303.000 mensen gevaccineerd, ongeveer evenveel als de week ervoor.

Zorgmedewerkers

De vaccinatieronde startte begin oktober. Mensen van 60 jaar en ouder waren als eersten aan de beurt. Ook de andere groepen die voor de boosterprik in aanmerking komen, kunnen inmiddels een vaccinatieafspraak maken. Dit zijn mensen van 18 tot en met 59 jaar die bijvoorbeeld het syndroom van Down hebben of een ernstige afweerstoornis. Zij lopen een groter risico als ze besmet raken met het coronavirus. Ook zorgmedewerkers en zwangere vrouwen kunnen de prik krijgen, net als mensen die zelf geen risico lopen maar een kwetsbaar gezinslid hebben.

Ongeveer 7,5 miljoen mensen komen in aanmerking voor de vaccinatie. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht op basis van eerdere rondes dat ongeveer 4 miljoen mensen daadwerkelijk de prik laten zetten. De campagne loopt tot eind december.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën