Menzis verhoogt premie basisverzekering met 5,50 euro
Nieuws
Nieuws
0 min

Menzis verhoogt premie basisverzekering met 5,50 euro

0 min

WAGENINGEN (ANP) - Coöperatie Menzis verhoogt de maandpremie voor de basisverzekering met 5,50 euro tot 146,75 euro. In de Miljoenennota zei de regering een stijging te verwachten van de zorgpremie met "ongeveer" 12 euro naar gemiddeld 149 euro per maand.

Menzis zegt ook te kampen te hebben met de groeiende vraag naar zorg, dure behandelingen en stijgende kosten door inflatie, maar heeft de premiestijging volgens topman Dirk Jan Sloots beperkt weten te houden onder meer "door scherp te kijken naar onze uitgaven".

Menzis wil van het hogere eigen risico af dat mensen in ruil voor premiekorting kunnen nemen. Dat vindt de verzekeraar niet solidair. "Vaak kiezen gezonde en financieel draagkrachtige mensen voor een hoger vrijwillig eigen risico en profiteren zij van lagere premies. Ondertussen dragen minder draagkrachtige en chronisch zieke mensen met een verplicht eigen risico een deel van deze lasten."

De coöperatie heeft 2,1 miljoen leden. Alle verzekeraars moeten hun klanten uiterlijk zondag hebben laten weten wat ze volgend jaar moeten betalen als ze hun verzekering willen voortzetten. Omdat ook nog steeds mensen per post worden ingelicht, zal dat voor hen op uiterlijk zaterdag neerkomen.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën