Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers
10 juni 2023 
0 min. leestijd

Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

De Europese Commissie heeft voor het eerst een vaccin tegen het virus goedgekeurd voor 60-plussers. Het gaat om het middel Arexvy, ontwikkeld door farmaceut GSK. Door de goedkeuring mag het vaccin in Nederland en de andere EU-landen op de markt worden gebracht. Vorige maand keurden de Verenigde Staten hetzelfde vaccin goed voor de leeftijdsgroep.

Het respiratoir syncytieel virus (RS-virus) veroorzaakt een ontsteking aan de luchtwegen. Het treft vooral baby's. Afgelopen winter was er een grote golf. Het virus komt echter ook voor bij ouderen met een zwakke gezondheid. In verzorgings- en verpleeghuizen gaat het virus af en toe rond.

BRON: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.