LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
06/18/2024
4 min
0

#36 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

06/18/2024
4 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van jeugdzorg tot voeding, trauma tot preventie, stoornissen tot relaties en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven geven meer dan genoeg redenen om hen te volgen. Samen blijven we de stemmen versterken op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Ferry Zandvliet
  • Hanna Carlsson
  • Mirjam Woertink
  • Esther Crombach
  • Jeroen Hindriks
  • Isolde Podt

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Ferry Zandvliet

Ferry Zandvliet is keynote speaker en bestsellerauteur van SOUVENIRS: Beter na bataclan (echt een aanrader). Als ervaringsdeskundige op het gebied van slachtofferhulp, inspireert hij uiteenlopende doelgroepen, van kinderen tot advocaten, om de zwaarste beproevingen om te zetten in levensverrijkende ervaringen. Ferry overleefde de aanslag op de Bataclan in Parijs op 13 november 2015, wat zijn leven drastisch veranderde. Door zijn positieve benadering van deze tragedie, helpt hij nu anderen hun angsten en woede los te laten, en richtte een steungroep voor terreurslachtoffers op in Nederland.

LinkedIn: Ferry Zandvliet heeft het over persoonlijke ontwikkeling, ervaringsverhalen, trauma, verbinding, vergeven, stress, heling en meer.

Hanna Carlsson

Hanna Carlsson is onderzoeker op het gebied van migratiegerelateerde diversiteit en inclusie in de zorg voor ouderen. Ze bestudeert hoe welvaartsstaten reageren op superdiverse populaties op nationaal en lokaal niveau. Gespecialiseerd in gezondheidsgeografie en kwalitatieve methoden, voert Hanna onderzoek uit in Zweden, Schotland en Nederland. Ze is meertalig (Nederlands, Engels en Zweeds) en werkt samen met maatschappelijke partners om onderzoek impact te genereren. Bij de afdeling Geografie, Planologie en Milieu schreef ze een proefschrift over zorgpraktijken voor oudere migranten in Nijmegen en Den Haag, en pleit voor een toekomstgerichte aanpak die migratiegerelateerde diversiteit waardeert.

LinkedIn: Hanna Carlsson heeft het over ouderen, migratie, verbinding, inclusie, laaggeletterden, racisme, digitalisering, samenwerking, maatschappij, gezondheid en meer.

Mirjam Woertink

Mirjam Woertink is eigenaar van Fé coaching en werkt parttime als praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenpraktijk Helperplein in Groningen. Na jaren in de ambulante GGZ zorg in Flevoland, woont ze sinds 2018 in Groningen met haar partner en drie katten. Mirjam richt zich als coach op het vinden van balans in het leven, ondanks tegenslagen, en helpt cliënten bij het ontdekken van wie ze zijn en wat ze nodig hebben om voluit te leven. Ze werkt authentiek en intuïtief, en biedt heldere, soms confronterende inzichten die nieuwe perspectieven openen. Naast haar werk geniet ze van schrijven en fotografie.

LinkedIn: Mirjam Woertink heeft het over zelf herstellend vermogen, coping mechanismen, mentale gezondheid, kind zijn, ervaringsverhalen en meer.

Esther Crombach

Esther Crombach is zelfstandig GZ-psycholoog en gedreven door haar brede interesse in verschillende doelgroepen. Met ervaring in justitiële jeugdinrichtingen, het werken met mensen met autisme, hoogbegaafdheid, en verstandelijke beperkingen, biedt ze een divers palet aan diensten. Sinds 2019 werkt Esther als zzp’er, waar ze als Pro Justitia rapporteur, diagnostisch onderzoeker, en behandelaar actief is. Ook biedt ze supervisie aan collega’s. Ondanks een plotselinge blindheid op elfjarige leeftijd, heeft ze zichzelf bewezen met onder andere een Cum Laude afstuderen als Meester in de rechten en vier Nederlandse kampioenschappen op de tandem. Esther leeft volgens de principes "kan niet bestaat niet" en "durf te geloven in je eigen kunnen".

LinkedIn: Esther Crombach heeft het over GGZ, politiek, zorg, psychologie, mentale gezondheid, psychologen, beleid, onderzoek, therapie en meer.

Jeroen Hindriks

Jeroen Hindriks is expert op het gebied van relaties, intimiteit, en seksualiteit, gespecialiseerd in kindermishandeling, huiselijk en seksueel geweld. Als auteur van 'Het Grote 9-tot-5 Taboe' en gecertificeerd Vlaggensysteem trainer, maakt hij deze thema’s bespreekbaar via begeleiding, trainingen, en workshops. Hij werkt vanuit Fabriek69, het expertisecentrum voor deze onderwerpen, en begeleidt organisaties in zorg, welzijn, en onderwijs. Samen met Christel van der Horst ontwikkelde hij het seksueel ontwikkelingsspel en biedt ondersteuning in het implementeren van beleid rondom relaties en seksualiteit.

LinkedIn: Jeroen Hindriks heeft het over seksueel geweld, seksueel misbruik, trauma, actualiteiten, ervaringsverhalen, victim blaming, justitie, kindermishandeling en meer.

Isolde Podt

Isolde Podt is logopedist bij Kentalis Onderwijs en Kentalis Zorg, gespecialiseerd in taalontwikkelingsstoornissen (TOS) en expert op het gebied van gehoor, spraak, taal en lezen. Ze werkt als ambulant begeleider, is lid van de Commissie voor Leerlingenzorg en de Kerngroep TOS van Kentalis Onderwijs. Daarnaast is ze werkzaam bij het Spraak-Taal-Ambulatorium van Kentalis Zorg in Enschede. Isolde is mede-auteur van het boek "Taaldiagnostiek bij kinderen" (2021), waarin zij het hoofdstuk schreef over het ondersteunen van leerlingen met TOS in het onderwijs. Ze heeft uitgebreide werkervaring bij audiologische centra, in vroegbehandeling, naschoolse groepsbehandeling (IGT) en het SpraakSaam-project voor jongvolwassenen met een TOS.

LinkedIn: Isolde Podt heeft het over taal, taalvaardigheid, kinderen, ouderen, leerkrachten, onderwijs, logopedie, ervaringdeskundigen, taalontwikkelingsstoornis (TOS) en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties