LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
10/23/2023
3 min
0

#2 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

10/23/2023
3 min
0

Elke week stellen we een nieuwe en diverse lijst samen van inspirerende LinkedIn-professionals die actief zijn in of betrokken zijn geweest bij de sociale- en zorgsector. Deze gevarieerde groep influencers belicht een breed scala aan thema's, variërend van kinderopvang tot welzijn, van psychologische effecten tot proactieve benaderingen en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die absoluut de moeite waard zijn om te volgen. Heb je aanbevelingen voor andere inspirerende individuen die we niet mogen missen? Aarzel niet om ze met ons te delen in de reacties hieronder!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Esther van Fenema
  • Gieke Buur
  • Charlotte Labee
  • Soufiane Touzani
  • Danka Stuijver
  • Ronald Helder

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Esther van Fenema

Esther M. van Fenema is een veelzijdige Nederlandse psychiater, columnist, auteur, en politica. Ze heeft een muzikale achtergrond en heeft zich toegelegd op psychiatrie, waarbij ze de Muziekpoli heeft opgericht om musici met psychische klachten te helpen. Ze schrijft columns, heeft een eigen praktijk, en trad op als lijsttrekker van de politieke partij NLBeter. In haar werk combineert ze haar expertise in psychiatrie met een passie voor muziek en maatschappelijke betrokkenheid.

LinkedIn: Esther van Fenema heeft het over de zorgcrisis, psychische klachten, staat bekend om 'stevige' uitspraken en meer.

Gieke Buur

Gieke Buur is een psycholoog en communicatiewetenschapper met meer dan 20 jaar ervaring. Haar missie is om de soft skills van mensen te versterken, zodat ze in elke situatie veerkrachtig kunnen blijven. Ze heeft gewerkt aan complexe jeugdzorgvragen en benadrukt de waarde van moed, creativiteit en menselijkheid, zowel in zorg als onderwijs. Het streven is om zorg- en onderwijsnetwerken dichter bij elkaar te brengen om de beste resultaten voor elk kind te bereiken, zelfs in moeilijke situaties.

LinkedIn: Gieke Buur heeft het over jongeren, persoonlijke ontwikkeling, jeugdzorg, kwetsbaarheid, psychische klachten, deelt persoonlijke verhalen en meer.

Charlotte Labee

Charlotte Labee is een Brain Balance expert, auteur en spreker met een inspirerend verhaal over haar persoonlijke reis naar balans en gezondheid. Ze biedt begeleiding om mensen in balans te brengen en hun soft skills te versterken. Charlotte heeft een uitgebreide reeks boeken geschreven en ontwikkelde de Brain Balance Methode. Haar missie is om begrijpelijke inzichten te delen over hoe mensen hun mentale, fysieke, energetische en spirituele lichaam in evenwicht kunnen brengen voor meer rust, gezondheid en geluk. Deze methode heeft geleid tot Brain Balance Opleidingen en theatertours in Nederland.

LinkedIn: Charlotte Labee heeft het over het brein, overprikkeld zijn, voeding, mindset, psychische klachten, preventie en meer.

Soufiane Touzani

Soufiane Touzani is een sporter die zakenman is geworden uit noodzaak. In 2002 werd er scoliose bij hem geconstateerd en viel zijn droom als profvoetballer in duigen. Maar hij liet zich niet tegenhouden door tegenslagen en ging oplossingsgericht zijn toekomst tegemoet. Zo heeft hij een van de meest succesvolle voetbal YouTube kanalen wereldwijd, een eigen online voetbalclub en een applicatie ontwikkeld. Hij leeft nu de droom van miljoenen voetbalfans.

LinkedIn: Soufiane Touzani heeft het over jongeren, beweging, gezondheid, preventie, sporten, voetbal, de jeugd, samenhorigheid en meer.

Danka Stuijver

Danka Stuijver is een waarnemend huisarts en gastredacteur voor het NTvG-themanummer. Ze heeft een achtergrond in Vasculaire geneeskunde en deed onderzoek naar hormonen en bloedstolling aan het AMC in Amsterdam. Ze werkte ook in Zuid-Afrika in een district ziekenhuis en schreef over haar ervaringen in Medisch Contact. Stuijver is een bekende columnist voor de Volkskrant en Medisch Contact.

LinkedIn: Danka Stuijver heeft het over het zorgsysteem, het zorgstelsel, de zorg, huisartsen, ziekenhuizen en meer.

Ronald Helder

Ronald Helder zet zich in voor positieve veranderingen binnen het zorgsysteem. De afgelopen 14 jaar heeft hij veel gewerkt met kwetsbare mensen. Mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie, eenzame mensen. Dit heeft hem veel (levens)ervaring gebracht. Deze ervaring zet hij in om mensen een betere kwaliteit van leven te geven. Ronald Helder is eigenaar van Landgoed de Zwanenhof, Stamtafel en Gezondheid.nl.

LinkedIn: Ronald Helder heeft het over het zorgsysteem, verandering, zorg, zorginnovatie, preventie, deelt persoonlijke verhalen en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg Influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties