LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
10/16/2023
3 min
0

#1 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

10/16/2023
3 min
0

We stellen wekelijks een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-persoonlijkheden samen. Deze diverse groep influencers belicht uiteenlopende onderwerpen, variërend van jeugdzorg tot gezondheid, van trauma tot preventie, en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen meer dan waard zijn. Heb je nog suggesties voor andere inspirerende mensen die we moeten volgen? Aarzel niet om ze in de reacties onderaan dit bericht te delen!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Iva Bicanic
  • Maurice van den Bosch
  • Michelle van Tongerloo
  • Janneke Wittekoek
  • Jason Bhugwandass
  • Salih Türker

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Iva Bianic

Dr. Iva Bicanic is een klinisch psycholoog met expertise in het behandelen van slachtoffers van seksueel misbruik. Ze vervult diverse rollen, waaronder onderzoeker, EMDR-therapeut, en staat aan het hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum bij het UMC Utrecht. Daarnaast is ze de directeur-bestuurder van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld.

LinkedIn: Iva Bicanic heeft het over seksueel misbruik, geweld, trauma, ptss, schaamte, onderzoek, herstel, psychische klachten en meer.

Maurice van den Bosch

Maurice van den Bosch is een vooraanstaande medisch professional met een doctoraat in Epidemiologie. Hij specialiseerde zich tot radioloog en interventieradioloog, en introduceerde baanbrekende kankerbehandelingen in Nederland. Met ruim 200 publicaties en diverse internationale prijzen, heeft hij indrukwekkende bijdragen geleverd aan de medische wetenschap. Hij is momenteel lid van de raad van bestuur van OLVG Amsterdam en gasthoogleraar in Radiologie aan het UMC Utrecht. Vanaf 1 januari zal hij in het Antoni van Leeuwenhoek aan de slag gaan als bestuursvoorzitter

LinkedIn: Maurice van den Bosch heeft het over het zorgsysteem, zorgmedewerkers, zorginnovatie en meer.

Michelle van Tongerloo

Michelle van Tongerloo is zowel werkzaam als huisarts in Rotterdam als straatarts. Ze staat erom bekend dat ze de grote maatschappelijke vraagstukken naadloos verbindt met de rauwe realiteit van haar spreekkamer. Bovendien heeft ze het initiatief genaamd "Hoe Kan Je Helpen?" opgericht, een informeel ondersteuningsnetwerk dat particuliere donaties inzamelt om haar patiënten te ondersteunen.

LinkedIn: Michelle van Tongerloo heeft het over armoede, gezondheid, huisartsen, het zorgsysteem, de gezondheidszorg, deelt persoonlijke verhalen van zichzelf, deelt verhalen van anderen en meer.

Janneke Wittekoek

Dr. Janneke Wittekoek is een cardioloog en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht. Ze heeft haar opleiding gevolgd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en heeft zich internationaal gespecialiseerd in hart- en vaatziektepreventie. Wittekoek heeft vijf boeken geschreven, waaronder "Het Vrouwenhart," en trad op in diverse tv-programma's. Ze schrijft columns en artikelen voor media en wordt vaak als expert gevraagd voor podcasts en webinars.

LinkedIn: Janneke Wittekoek heeft het over preventie, de gezondheidszorg, het vrouwenhart, hartklachten, hormonale verschillen en meer.

Jason Bhugwandass

Jason Bhugwandass kwam als zestienjarige jongen in een gesloten jeugdinstelling terecht. Nu, enkele jaren later, staat hij op om zich te verzetten tegen het huidige jeugdbeleid in gesloten inrichtingen. In de documentaire ‘Jason’ van Maasja Ooms deelt Jason zijn verhaal en gebruikt hij zijn ervaringen ook om anderen te behoeden voor wat hij heeft meegemaakt. In 2021 werd hij benoemd tot Amsterdammer van het jaar.

LinkedIn: Jason Bhugwandass heeft het over jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, gesloten jeugdzorg, trauma, preventie, jongeren, jeugdzorginstellingen, misbruik en meer.

Salih Türker

Salih Türker is programmamanager inclusieve dementiezorg, met een achtergrond in Sociaal Juridische Dienstverlening. Hij heeft een passie voor maatschappelijk ondernemen en het verbinden van mensen met diverse culturele achtergronden. Zijn focus ligt op het op maat ondersteunen van mensen met dementie en mantelzorgers met een migratieachtergrond. Als adviseur en programmamanager in het maatschappelijke veld, werkt hij samen met diverse netwerken en organisaties om de kansen van een diverse samenleving te benutten en dit te verankeren in beleid, terwijl hij organisaties helpt bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

LinkedIn: Salih Türker heeft het over jongeren, alzheimer, dementie, diversiteit, inclusie, maatschappelijke thema's en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties