LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
11/28/2024
5 min
0

#59 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

11/28/2024
5 min
0

Elke week brengen we een nieuwe lijst van invloedrijke LinkedIn-profielen in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep influencers belicht een scala aan thema's, van innovaties in de ouderenzorg tot gezonde voedingsgewoonten, van psychische welzijn tot fysieke gezondheid. Ze delen super interessante inzichten en perspectieven die het volgen waard zijn!

De sociale- en zorgsector influencer lijst van deze week

  • Marcel Bos
  • Femke Nijboer
  • Klaas Jan Bolt
  • Lieneke van de Griendt
  • Jan van Oosten
  • Simone Ardesch

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Marcel Bos

Marcel Bos helpt mensen en bedrijven te begrijpen hoe het brein werkt en hoe je de hersenwetten in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Het menselijk brein heeft veel geheimen. Met behulp van de nieuwste technieken zijn neurowetenschappers en DNA-specialisten in staat om real-time in het brein te kijken. Dat levert bijzondere inzichten op over hoe het menselijk brein werkt én behandeld wil worden. Deze biologische eisen van het brein zijn vastgelegd in hersenwetten. Vanuit de maatschappij worden ongemerkt eisen aan je opgelegd die niet stroken met de biologische werking van je brein. Het automatische gevolg is een breinspagaat, wat uiteindelijk disbalans tot gevolg heeft.  Marcel is medeauteur van de internationale bestseller ‘Why of Everything’ en ‘Hersenwetten als bouwstenen bij opvoeden’.

LinkedIn: Marcel Bos laat je inzien dat 100% geluk een utopie is en dat het draait om de juiste balans. Als je alleen maar leuke dingen doet, vergroot je juist de kans op een burn-out, maar te weinig balans en niet lekker in je vel zitten, kan je brein en lichaam flink belasten en zelfs leiden tot onverklaarbare gezondheidsklachten.

Femke Nijboer

Femke Nijboer is universitair docent aan de Universiteit van Twente bij de vakgroep Biomedische Signalen en Systemen en de opleiding Creatieve Technologie. Naast haar daytime job als 'professor', heeft Femke een nighttime job als schrijver. Half november is haar boek ‘En ze leefden nog kort en gelukkig - het slechtste zelfhulpboek ooit geschreven’ uitgekomen. In dit boek geeft ze tips om je lichaam kapot te leven en ouderdom te voorkomen, handig bij vergrijzing. Ze geeft jou de beste tips om ouderdom te vermijden.

Daarbij komen voor de hand liggende dingen aan bod, zoals vapen, zuipen en veel seks zonder condoom. Maar dump bijvoorbeeld ook je vrienden, leef onder de armoedegrens en stop met het poetsen van je tanden.

LinkedIn: Femke Nijboer geeft tips voor een kort en gelukkig leven. Met in the slipstream de boodschap dat de medische wereld niet álles voor je op kan lossen. Tips vol liefde en vrolijkheid om beter met je lichaam om te gaan, maar verpakt in zwarte humor.

Klaas Jan Bolt

Klaas Jan Bolt zet VR in om een realistisch en begripvoller beeld te creëren van dementie en wat je eigen rol als familielid, vriend en zorgverlener hierbij is. In een VR-sessie wordt o.a. antwoord gegeven op de vragen: hoe kunnen we toekomstige medewerkers een realistisch beeld geven van een zorg- en welzijnsstichting? Hoe bereiken we mensen die zich nog niet beseffen dat ze in zorg en welzijn willen werken? Hoe voorkomen we dat nieuwe medewerkers binnen een jaar weer vertrekken? Met behulp van VR krijgen potentiële werknemers of vrijwilligers een virtuele beleving als 'reality check', omdat blijkt dat het werken met mensen met een vorm van dementie niet altijd is zoals van tevoren gedacht. Daarnaast wordt VR ingezet om gezonde mensen door VR te laten beleven hoe het is om met dementie te leven.

LinkedIn: Klaas Jan Bolt laat zien op wat voor manieren VR ingezet kan worden in de zorg. Daarnaast zet hij zich in voor meer bewustwording over het belang van slaap en hoe je als “nachtwerker” ‘fit’ door de nacht komt, hoe je je herstel bevordert na een nachtdienst en hoe je gezondheidsrisico’s op de langere termijn voorkomt.

Lieneke van de Griendt

Lieneke van de Griendt is huisarts en ziet mensen pas écht genezen van hun chronische kwaal als zij hun voeding en leefstijl aanpassen, beter en voldoende slapen, meer bewegen en oud zeer oplossen. Lieneke vindt aandacht voor psyche, voeding en leefstijl in de spreekkamer daarom heel belangrijk bij de behandeling van klachten en chronische ziektes. Daarnaast is Lieneke aan het specialiseren in Functional Medicine, geeft ze reisgeneeskundige adviezen en is ze Nederlands eerste Wahls Protocol Health Professional.

LinkedIn: Lieneke van de Griendt begeleidt patiënten met Aanhoudende Lichamelijke Klachten en chronische aandoeningen met veel succes naar ware gezondheidswinst. Dit leidt tot veel werkvreugde voor de dokter, gezondheidswinst voor de patiënt en fikse besparing van zorgkosten op termijn.

Simone Ardesch

Simone Ardesch heeft als missie bij te dragen aan een geneeskunst, waarbij wetenschappelijke kennis, emoties, diep innerlijk, intuïtief weten en traditionele wijsheid elkaar versterken. Simone vindt het hoopgevend om te zien, dat steeds meer psychologen en psychiaters open staan voor de brede blik en ook (de wijsheid van) het lichaam en zingeving meenemen in hun behandelingen. Dit loopt parallel aan de beweging dat (somatische) artsen zich meer bewust worden van het belang van de mentale, emotionele en spirituele lagen. Body en mind zijn wat haar betreft nooit niet één geweest! Simone pleit ervoor dat we de potentie, die in deze essentiële verbinding ligt, vol benutten in de spreekkamers. En hiermee mensen weer in hun kracht zetten als het gaat om gezond worden en blijven!

LinkedIn: Simone Ardesch laat artsen en zorgprofessionals, die de moed hebben om naast het wetenschappelijke deel, ook diep in zichzelf te kijken op alle lagen van het menszijn. En zo op soms onverwachte plekken een overvloed aan 'richting-gevers' te vinden, die het verschil kunnen maken in de spreekkamer.

Jan van Oosten

Jan van Oosten is projectleider maatschappelijke opvang bij de gemeente Den Haag en winteropvang van Het Leger des Heils.  In zijn werk, met een voet in de stad en de andere in het stadhuis, zet Jan zich in voor de kleurrijke en kwetsbare inwoners van Den Haag. Dromen en wensen, groot en klein—dat is wat Den Haag zo bijzonder maakt. Het vraagt lef om keuzes te maken en je kwetsbaar op te stellen als het botst, maar dat past bij Jan en de stad. Door bijvoorbeeld buurtbewoners te laten beseffen dat dakloosheid ons allemaal kan overkomen, zorgt voor een heel ander gezamenlijk vertrekpunt. Een vertrekpunt waarbij samen over de zorgen gepraat wordt en afspraken gemaakt worden, zodat de buurt veilig blijft en mensen zonder dak in de winter een veilige, warme plek hebben om te slapen.

LinkedIn: Jan van Oosten deelt verhalen van dak- en thuislozen die hij bij de winteropvang spreekt. Hij heeft daarbij een belangrijke boodschap: ik ben zelf maar één loonstrook verwijderd van de situatie waarin dak- en thuisloze mensen zich bevinden.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties