LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
06/10/2024
3 min
0

#35 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

06/10/2024
3 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van jeugdzorg tot voeding, trauma tot preventie, sport tot spiritualiteit en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven vormen een must-follow. Samen blijven we de stemmen versterken op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Robin Peeters
  • Edino van Dorsten
  • Rolf Hoevenberg
  • Alyssa Aarntzen
  • Ellen Kruize Kok
  • Willemijn Elisabeth Marianne Bos

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Robin Peeters

Robin Peeters is president van de Nederlandse Internisten Vereniging en internist-endocrinoloog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij leidt het Erasmus MC Academisch Centrum voor Schildklierziekten, een derdelijns expertisecentrum voor complexe schildklieraandoeningen. Als voormalig bestuurslid van de European Thyroid Association en huidige bestuurslid van de European Society for Endocrinology, heeft hij internationale richtlijnen ontwikkeld en diverse prijzen gewonnen voor zijn onderzoek. Dr. Peeters heeft meer dan 240 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

LinkedIn: Robin Peeters heeft het over zorg, gezondheid, preventie, internisten, leefstijl, tabaksindustrie, politiek, artsen, geneeskunde en meer.

Edino van Dorsten

Edino van Dorsten is spreker, motivator en inspirator. Zijn lezingen richten zich op thema’s als veerkracht, identiteit, keuzevrijheid en overleven, en zijn bedoeld om mensen te motiveren positief te blijven ondanks uitdagingen. Geboren op een geïsoleerde boerderij in Ruinerwold, kwam zijn unieke verhaal aan het licht in 2019 en werd internationaal bekend. Door zijn deelname aan de documentaire “Kinderen van Ruinerwold” en het winnen van de gouden Televizier-Ring in 2021 inspireert hij anderen met zijn ongekende veerkracht.

LinkedIn: Edino van Dorsten heeft het over veerkracht, positiviteit, verandering, ervaringsverhalen, ingrijpende gebeurtenissen, tegenslagen en meer.

Rolf Hoevenberg

Rolf Hoevenberg is ambulant hulpverlener, verbinder en auteur van "Dwarsbongel". Met bijna 25 jaar ervaring in de (jeugd)hulpverlening biedt hij flexibele, op maat gemaakte ondersteuning, waarbij de hulpvrager centraal staat. Rolf werkt zonder kantoor en past zich aan de behoeften van zijn cliënten aan. Hij is oprichter van het netwerk "ZorgToppers" voor zzp'ers in de zorg. Zijn persoonlijke benadering, luisterend oor en ervaringsdeskundigheid maken zijn hulpverlening uniek en effectief. Rolf's werk en boek inspireren en ondersteunen mensen om in hun kracht te staan.

LinkedIn: Rolf Hoevenberg heeft het over jeugdhulpverlening, coaching, zorg, kinderen, jeugdzorg, trauma, vertrouwen, verbinden, politiek en meer.

Alyssa Aarntzen

Alyssa Aarntzen is arts en eigenaar van Schrijfwerk Aarntzen voor Medische Taal. Sinds 2016 werkt ze als arts en heeft ervaring opgedaan in diverse ziekenhuisafdelingen en als jeugdarts bij de GGD. In 2019 richtte ze Schrijfwerk Aarntzen op met de missie om medische informatie toegankelijker te maken voor zowel patiënten als zorgprofessionals. Ze biedt cursussen in medische terminologie, schrijft en vertaalt medische teksten, en ondersteunt particulieren en bedrijven. Alyssa is ook medisch docent bij de HAN University of Applied Sciences voor deeltijd HBO-V studenten.

LinkedIn: Alyssa Aarntzen heeft het over medische taal, ziekenhuizen, zorgprofessionals, medische terminologie, medische fouten, miscommunicatie en meer.

Ellen Kruize Kok

Ellen Kruize Kok is communicatieadviseur, columnist, spreker en verbinder, gespecialiseerd in online communicatie in de zorgsector. Als voormalig apothekersassistent begrijpt ze de zorg van binnenuit. Ze is de drijvende kracht achter de Educated Drugdealer Podcast en auteur van een gelijknamig boek. Ellen helpt zorgverleners om zichtbare experts te worden, waardoor ze meer waardering krijgen en een betere connectie met patiënten opbouwen. Ze is columnist voor UA Vakblad en apotheek kennisbank, en heeft een gemeenschap van meer dan 65.000 volgers. Ze schrijft tevens ook voor Gezondheid.nl. 😊

LinkedIn: Ellen Kruize Kok heeft het over ervaringsverhalen, apotheken, social media, zorg, huisartsen, zorgverleners, gezondheidszorg, gezondheid en meer.

Willemijn Elisabeth Marianne Bos

Willemijn Elisabeth Marianne Bos is een mind-body-energy dokter, voormalig dermatoloog en leefstijlcoach. Na het overlijden van haar moeder in 2019, ontdekte ze het belang van het loslaten van onbewuste emoties en leefstijlaanpassingen, wat haar leven en werk in een positieve flow bracht. Ze gebruikt nu haar ervaring en kennis om anderen te begeleiden bij het onderzoeken van de onderliggende oorzaken van hun gezondheidsproblemen.

LinkedIn: Willemijn Elisabeth Marianne Bos heeft het over gezondheid, dermatologie, energie, huidgezondheid, verbinding, mind-body connectie en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties