Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt snel
Nieuws
Nieuws
0 min

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt snel

0 min

ZEIST (ANP) - Steeds minder mensen liggen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. De totale bezetting is afgelopen dag gedaald van 602 naar 522 mensen. Dat betekent dat er netto tachtig bedden zijn vrijgekomen, het grootste aantal sinds 23 maart.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt niet of mensen om hun coronaklachten zijn opgenomen, of dat ze andere klachten hadden en toevallig besmet bleken. Bij een rondgang van het ANP lieten ziekenhuizen onlangs weten dat de meeste patiënten al gezondheidsproblemen hadden, die erger zijn geworden door het coronavirus.

Begin december behandelden de ziekenhuizen ook iets meer dan vijfhonderd mensen die het coronavirus onder de leden hadden. Daarna liep het aantal in korte tijd op naar meer dan negenhonderd.

Het is niet bekend hoeveel mensen besmet zijn met het virus. Mensen worden niet meer op grote schaal getest op besmetting sinds de teststraten zijn opgedoekt. Om het coronavirus toch in de gaten te houden, meet het RIVM regelmatig hoeveel virusdeeltjes in het rioolwater zitten. Daarin is de afgelopen weken een scherpe daling te zien. Dat wijst erop dat het coronavirus daadwerkelijk langzamer rondgaat.

Bron: © 2024 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën