Gezondheid.nl steunt zorgmedewerkers met rust en aandacht op Landgoed De Zwanenhof
10 juni 2023 
1 min. leestijd

Gezondheid.nl steunt zorgmedewerkers met rust en aandacht op Landgoed De Zwanenhof

“Gelukkig weten de meeste mensen niet hoe groot de druk op de zorg nu écht is. Dit komt omdat zij zelf nog geen zorg nodig gehad hebben. Maar als je als mens zorg nodig hebt, is het te laat om in te zien dat het in de zorg zo systematisch slecht georganiseerd is", zegt Ronald Helder, initiatiefnemer van het platform Gezondheid.nl. Hij staat voor de volle honderd procent achter de actiedag in de zorg die vorige week plaatsvond en wil daar concreet invulling aan geven met een aanbieding voor zorgmedewerkers om een of meerdere dagen te onthaasten.

”We willen niet alleen met woorden aandacht schenken aan het zorgprotest van vorige week, maar vooral met daden. Om de actie van zorgmedewerkers te steunen, opent Gezondheid.nl de deuren van Landgoed De Zwanenhof in Zenderen. Alle zorgmedewerkers in Nederland mogen één of meerdere dagen komen onthaasten op Landgoed De Zwanenhof. Dit aanbod blijft één jaar geldig.”

Zorgmedewerkers worden niet gehoord en gezien

Ronald Helder: “Al ruim 20 jaar worden zorgmedewerkers niet gehoord en niet gezien. Het Nederlandse zorgsysteem is failliet en hierdoor wordt het uiterste gevraagd van onze zorgmedewerkers. Politiek, verzekeraars en bestuurders beloven beterschap, maar de zorg wordt alleen maar zieker. Door de enorme druk die op de zorgmedewerkers rust worden nu ook steeds meer zorgmedewerkers ziek.”

Vooral de administratieve regeldrang is Ronald Helder een doorn in het oog. Omdat die regeldrang zeker niet tot betere zorg leidt en volgens hem op de schop moet. “De beloning dient overeenkomstig de geleverde inzet gewaardeerd te worden en het perverse financieringssysteem moet anders. Hierdoor komt de mens weer centraal te staan, zowel aan de kant van de zorgverlener als aan de kant van de zorgbehoeftige.”

Over Gezondheid.nl

Op de website Gezondheid.nl staat de mens centraal. Het is hét platform voor gezond blijven en beter worden. De zorgsector en patiënten verenigen zich op deze nieuwe site, die alle aspecten van de branche belicht. Nieuws, mooie en moeilijke verhalen uit de praktijk, lastige zorgkwesties, personeelsproblematiek en werkdruk staan centraal. Het doel? Meer aandacht en waardering krijgen voor de zorg in het algemeen. Samen kwesties aankaarten, zoeken naar oplossingen en ervaringen delen.

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.