Onthaasten op Landgoed de Zwanenhof voor zorgmedewerkers
Persbericht
Persbericht
11/28/2023
2 min
0

Werk jij in de zorg? Laatste kans op gratis onthaasten & overnachten

11/28/2023
2 min
0

Werk jij in de zorg en heb je aankomend jaar echt even rust nodig? Plaats jezelf dan op de wachtlijst voor eind 2023. Iedereen die zich dit jaar nog inschrijft verzekeren we in 2024 van een plek op Landgoed de Zwanenhof. We gunnen alle zorgmedewerkers in Nederland een gratis verblijf om echt even tot rust te komen. Heb jij je al ingeschreven op de wachtlijst? Geef jezelf de tijd om te ademen, te herstellen en te groeien. Binnenkort gaan de eerste uitnodigingen voor het boeken van een verblijf eruit.

Onthaasten voor zorgmedewerkers op Landgoed de Zwanenhof

Werk je in de zorgsector als bijvoorbeeld verpleegkundige, huisarts, pedagogisch medewerker, zorgcoördinator, wijkverpleegkundige, psycholoog, verzorgende of een ander zorggerelateerd beroep? Dan mag jij gratis komen onthaasten op Landgoed de Zwanenhof. Overnachten om te onthaasten op Landgoed de Zwanenhof is speciaal voor zorgmedewerkers die op zoek zijn naar een plek om tot rust te komen, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen. Het samenspel van de prachtige natuur, de uitstekende faciliteiten en de ondersteunende omgeving maakt overnachten op Zwanenhof een unieke en bijzondere ervaring.

Het onthaast-pakket voor zorgmedewerkers

Overnachten om te onthaasten op Landgoed de Zwanenhof

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens het onthaasten? Hier een beknopt overzicht van wat je krijgt:

  • 1 tot 5 nachten gratis verblijf op Landgoed de Zwanenhof als je in de zorg werkt
  • Mogelijkheid om samen met een extra persoon te komen tegen een bijdrage van €30,- per nacht (uitgezonderd zorgpersoneel, dan ook gratis)
  • Gratis maaltijden: ontbijt, lunch en diner
  • Verblijf op unieke locatie in het prachtige Twentse platteland, omgeven door natuurlijke schoonheid, zoals bossen, weiden en meren
  • Rust, herstel en volledige ontspanning: jij als mens centraal
  • Activiteiten (soms tegen een kleine bijdrage) zoals een massage, schoonheidsbehandeling, iets creatiefs, yoga, een familieopstelling, fietsen, wandelen, tuinieren en meer.

Kortom; onthaasten is een mooi cadeau om aan jezelf te geven, te reflecteren en waarmee jij jezelf echt even centraal mag stellen.

Zet mij op de wachtlijst

Hoe werkt de wachtlijst?

Iedereen die zich voor eind 2023 op de wachtlijst inschrijft komt in aanmerking om volgend jaar (2024) een gratis plekje onthaasten te bemachtigen op Landgoed de Zwanenhof. De eerste uitnodigingen om te onthaasten zullen al in december worden verstuurd. We zullen stapsgewijs de wachtlijst wegwerken en waar nodig oplossingen bedenken om iedereen een plekje te geven. Juist daarom hopen we dat elke zorgmedewerker deze laatste kans pakt om zicht nog in te schrijven op de wachtlijst. Aarzel niet, we zien je graag volgend jaar!

Uitval voorkomen bij zorgmedewerkers


Het ziekteverzuim loopt dan ook al sinds 2010 binnen diverse sectoren van de zorg flink op. Om dit te voorkomen heeft zorginnovator Ronald Helder ‘onthaasten voor zorgmedewerkers’ in het leven geroepen. Met de voortdurende uitstroom van zorgpersoneel in combinatie met al bestaande personeelstekorten, komt de gezondheidszorg op een kritiek punt. Ronald Helder weet dat hij met het onthaasten niet alle problemen binnen de zorgsector kan oplossen. Maar het kan wel degelijk bijdragen aan het welzijn van zorgpersoneel.

In de toekomst hoopt Ronald Helder dat het onthaasten vergoed zal worden door de Nederlandse zorgverzekering net zoals dat dit nu al in Duitsland gebeurt. Momenteel betaalt hij alles uit eigen zak. Het is dan ook cruciaal dat de overheid en zorgverzekeraars dit soort initiatieven gaan steunen, Nederland kan niet achterblijven.

Met het onthaasten draagt Gezondheid.nl een steentje bij en willen we alle zorgmedewerkers een hart onder de riem steken. Zorg gaat ons immers allen aan het hart.

Heb je vragen over het onthaasten? Stel ze dan gerust in de opmerkingen hieronder of bekijk de veelgestelde vragen.

Meer weten over onthaasten voor zorgmedewerkers?

Reacties