Nieuws
Nieuws
06/10/2023
1 min
0

Gezondheid.nl steunt de zorgmedewerkers

06/10/2023
1 min
0

Vandaag leggen zorgmedewerkers 24 uur lang hun werk neer. Gezondheid.nl steunt deze actie volledig. Al ruim 20 jaar worden zorgmedewerkers niet gehoord en niet gezien. Het Nederlandse zorgsysteem is failliet en hierdoor wordt het uiterste gevraagd van onze zorgmedewerkers. Politiek, verzekeraars en bestuurders beloven beterschap, maar de zorg wordt alleen maar zieker. Door de enorme druk die op de zorgmedewerkers rust worden nu ook steeds meer zorgmedewerkers ziek. 

De mens centraal

De administratieve regeldrang, die zeker niet tot betere zorg leidt, moet op de schop. De beloning dient overeenkomstig de geleverde inzet gewaardeerd te worden en het perverse financieringssysteem moet anders. Hierdoor komt de mens weer centraal te staan, zowel aan de kant van de zorgverlener als aan de kant van de zorgbehoeftige.

Zenderen opent deuren voor zorgmedewerkers

Gelukkig weten de meeste mensen niet hoe hoog de druk in de zorg nu écht is. Dit komt omdat zij zelf nog geen zorg nodig gehad hebben. Als je als mens zorg nodig hebt, is het te laat om in te zien dat het in de zorg zo systematisch slecht georganiseerd is. Daarom willen ook wij hier vandaag aandacht aan schenken. Niet alleen met woorden, maar vooral met daden.

Om de actie van zorgmedewerkers te steunen, openen wij van Gezondheid.nl daarom de deuren van ons zorgklooster. Alle zorgmedewerkers in Nederland mogen één of meerdere dagen komen onthaasten op Landgoed De Zwanenhof. Dit aanbod blijft één jaar geldig.

Lees hier meer.

Over Gezondheid.nl 

Op Gezondheid.nl staat de mens centraal. Het is hét platform voor gezond blijven en beter worden. De zorgsector en patiënten verenigen zich op deze nieuwe site, die alle aspecten van de branche belicht. Nieuws, mooie en moeilijke verhalen uit de praktijk, lastige zorgkwesties, personeelsproblematiek en werkdruk staan centraal. Het doel? Meer aandacht en waardering krijgen voor de zorg in het algemeen. Samen kwesties aankaarten, zoeken naar oplossingen en ervaringen delen.

Reacties