Martine Geerts maakt zich druk
2 min. leestijd

Martine Geerts maakt zich druk

#maaktzichdruk: Oprichter Alzheimer Preventie Nederland Martine Geerts

LinkedIn post van Martine Geerts

40% minder risico op dementie/Alzheimer door vitamine D, dat komt uit een nieuw onderzoek naar vitamine D. Mensen die een vitamine D supplement gebruikten bleken 40% minder dementie te ontwikkelen. Nog een studie die het belang van vitamine D onderstreept.

Het effect was groter bij vrouwen dan bij mannen. De onderzoeker denken dat dat komt doordat vrouwen na de overgang veel minder oestrogeen hebben en oestrogeen nodig is om vitamine D in het lichaam om te zetten naar de actieve vorm. Voor vrouwen na de overgang is vitamine D supplementatie dus nog belangrijker.

Als je nog nog geen vitamine D gebruikt, wacht dan niet langer! Het is echt de allereenvoudigste manier om je risico op Alzheimer/dementie te beperken.

Het onderzoek kun je hier lezen:

Onderstaand artikel heb ik eerder gepost, dat ging over onderzoek waarin Vitamine D gebruik zorgde voor een risicoreductie van 17%. Het bewijs dat vitamine D helpt stapelt zich steeds verder op.

Foto door M. Blackwell

Bron: LinkedIn post van Martine Geerts

Maak jij je ook druk?

Laat je mening horen in de opmerkingen!

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.